Bağırsak bozuklukları depresyonu tetikliyor

Bağırsak bozuklukları depresyonu tetikliyor
Sağlıksız beslenme ve sağlıksız yaşam şekli, bağırsakların kolon duvarlarında atıkların birikmesine, burada bakterilerin üremesine ve sonuçta da bağırsakların kendi zehrini emmesine yol açıyor. 

Dr. Mustafa Yaşar'ın verdiği bilgilere göre bağırsaklardaki işlev bozukluklarının bilinen kabızlık, gaz, şişkinlik gibi rahatsızlıklar ve günümüzde özellikle iş insanlarında yaygınlığı artan crohn hastalığının yanı sıra depresyon, sık enfeksiyona yakalanma, baş ağrısı, migren ile de bağlantısı var. Bu tür rahatsızlıklar olanlar "bağırsak yıkama tedavisi", yani kolon hidroterapiden yararlanabiliyor.

24 farklı doğal tıp metoduna ilişkin uzmanlıkları bulunan Dr. Mustafa Yaşar, geçmişi binlerce yıl öncesine dayanan kolon hidroterapi, yani bağırsak yıkama tedavisi ile ilgili bilgiler verdi. Kolon hidroterapiyle bağırsak kıvrımlarında biriken atık maddelerin verilen suyla birlikte boşaltılarak temizlendiğini açıklayan Dr. Yaşar, "Bağırsaklarınız iyi çalışmıyorsa onların işi diğer arınma organlarına kalacaktır. Örneğin bazı cilt sorunları bu nedenden kaynaklanır. Avrupa'da yapılan bir bilimsel çalışmaya göre, bağırsak fonksiyon bozuklukları depresyonun ilk sıralardaki nedeni olduğu tespit edildi." dedi.

Günde bir - kez tuvalete çıkılmalı

Günde bir - iki kez tuvalete çıkmanın normal olduğunu kaydeden Dr. Yaşar, kişinin yine de hidroterapiye ve arınmaya ihtiyaç duyabileceğini ifade etti. Kolon hidroterapinin yalnızca bağırsak hastalıklarında değil, detoks ve bağışıklık sistemini güçlendirme amacıyla da uygulandığını belirten Dr. Yaşar, kolitis ülseroza, crohn, kolit gibi rahatsızlığı bulunanların bu tedaviden en ileri derecede yarar görenler grubuna girdiğini açıkladı. Dr. Yaşar şöyle konuştu: "Sık sık enfeksiyona yakalanma halleri, baş ağrısı, migren ve depresyon hallerinde kolon hidroterapi önemli bir destek tedavisidir. Alerjiler, sedef, egzema, akne gibi cilt hastalıkları, karaciğer yağlanmaları ve karaciğer fonksiyon bozuklukları, alerjik astım bronşial, romatizmal hastalıklar, kireçlenmeler kolon hidroterapiden önemli ölçüde yarar görür."

Kolon hidroterapi nasıl uygulanır?

Nadiren rastlanan karın krampları dışında yan etkisi bulunmayan kolon hidroterapi seansında bir sedye üzerine yatırılan kişiye rektal yoldan bir tüp bağlanıyor. Bu tüp, suyun ısısını, hacmini ve verilme frekansını ayarlayan bir cihazla birleştirilerek yaklaşık 40-45 dakika süreyle ve 5-6 kez kişinin bağırsağı suyla doldurulup boşaltılıyor. Dr. Yaşar, genelde 37-38 derecelik suyla ve arada bir kısa süreler için 25 derecelik suyla bağırsakların yıkandığını, böylelikle bağırsak uyarılarak hem düzleşip şişmesinin önlendiğini, hem de bağırsağın dolaşımının arttırılarak kasılma gücünün artırıldığını bildirdi.

YorumlarKapatBakın