Et yemeklerinin yanında bir bardak portakal suyu için

Et yemeklerinin yanında bir bardak portakal suyu için
Uzmanlar, et yemeklerini bir bardak portakal suyu ile tüketmenin sindirimi kolaylaştırdığını, ette bulunan birçok vitamin ve minerallerin, C vitamini ile birlikte tüketilmesi halinde vücut tarafından daha çok kullanıldığını hatırlatarak, etin yanında bir bardak portakal suyunun ihmal edilmemesi gerektiğini söylüyor.

Uzmanlar, protein kaynağı, B12 vitamini ve çinko açısından zengin olan kırmızı etin insan beslenmesinde önemli yer tuttuğunu söylüyor. Özellikle C vitamini içeren portakal suyu gibi içeceklerle tüketildiğinde ette bulunan faydalı besin öğelerinin vücutta kullanımı artığını belirten uzmanlar, kırmızı et tüketirken yanında bir bardak portakal suyu içmenin önemine dikkat çekiyor.

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç: C vitamini et grubunda yer alan demirin, A ve B vitaminlerinin vücutta daha elverişli olarak kullanılmalarında gerekli olan önemli bir vitamin olduğunu belirterek şu bilgileri verdi: "Ette yoğun olarak bulunan amino asitlerden tirozin ve triptofanın metabolizması için de C vitamini gereklidir. Etin içerdiği besin öğelerinin vücutta kullanımının daha iyi olabilmesi için aynı öğünde diğer besinlerle birlikte alınması gerekir. Bu nedenle et tüketilirken yanında C vitamini içeren portakal suyunun içilmesine oldukça yararlıdır" dedi.

YorumlarKapatBakın