Yanık Kremi ile Sivilcelerden Kurtulmak

Yanık Kremi ile Sivilcelerden Kurtulmak
Yanık acısı en sızılı ve geç iyileşen bir sorundur. Yanığın ciltte yarattığı etkiye göre farklı derecelerde sıralanmaktadır. Hafif ve çok derin olmayan yanıklarda kullanılan yaygın merhemler arasında yer alan Madecassol, son derece etkili oluyor ve hissedilen sızıyı hafifletiyor. Yüzeysel 1. Ve 2. Derece yanıklar dışında kullanılmaması gerekiyor. Yanık dendiğinde aklınıza yalnızca sıcak su, güneş gibi etkiler gelmesin! Güneş ve sivilce yanıkları da birçok insanda görülen ve sızıntı ve kaşıntı gibi durumlar ile birleşince gerçekten de keyif kaçırıcı oluyor.

Peki, diğer yanık ve yara iyileştirici merhemler ile kıyaslandığında oldukça yüksek bir kullanım oranına sahip olan Madecassol nedir ve nasıl etki gösterir? Bu merhemi diğerlerinden ayıran özelliklerin başında hoş kokulu ve doğal içerikli olması geliyor. Bu nedenle Madecessol bir adım daha öne çıkıyor çünkü içeriğindeki bitki özü sayesinde hızlı iyileştirici özellik taşıyor. İlaçların özellikle yanık ve yara merhemlerinin keskin kokusu da baş ağrıtacak derecede rahatsız edici olabiliyor.

Özellikle ergenlik döneminde sivilce ve lekelerden sıkıntı yaşayan kişilerin bu merhemi sıklıkla tercih ettiği biliniyor. Çünkü içeriğindeki bitki özü sayesinde cilt yenileme özelliği ile bu sorunları ortadan kaldırıyor. İyileşme süreci son derece uzun olan yanık ve tahrişlerin iyileşme süreci uzadıkça yaranın acı ve ağrısının yanı sıra kaşıntı, sızlama gibi şikâyetler de beliriyor.

Herhangi alerjik bir yan etki taşımasa da, kişinin bünyesine göre farklılık göstererek ciltte kızarma yaratabiliyor. Böyle bir durumda hemen merhemin ciltten temizlenmesi ve kullanıma devam edilmemesi gerekiyor. Ayrıca bir diğer sorun ise iyileştirici merhemlerin genelinde görülen tüylenmeyi kolaylaştırıcı etkisi. İlacın kullanılma sebebi cilt yenileme ve onarım olduğu için, tüylenmeyi artırıcı etki gösteriyor ancak bu durum çok sık ve uzun süre boyunca kullanılması halinde ortaya çıkıyor.

Madecessol merheminin diğer faydaları arasında şunlar yer alıyor:
Ciltte oluşan çatlakların önlenmesi ve yok edilmesi,
Ameliyat sonrası oluşan yırtılma ve yaralarda onarıcı etkisiyle hızlı iyileşme göstermesi,
Ergenlik dönemi başında sivilcelerin tedavisi,
Hassas ve kuru ciltlerde nemlendirici etkisi göstermesi,
Uçukların iyileştirilmesi.

Ergenlik dönemi ve yetişkinlik döneminin yanı sıra bu merhem bebeklerde de gönül rahatlığıyla kullanılabiliyor. Doğal içerikli olduğu için her yaş grubunda olumlu sonuç veriyor. Bebeklerde pişik, çocuklarda düşme ve yaralanmalarda ortaya çıkan hasarlarda çok hızlı etki göstermesi sayesinde çocuk ve bebeklerin de huzursuz olmasını önlüyor.

Madecessol’un bu etkilerinin görülebilmesi için eczacıya danışılarak ve düzenli bir şekilde kullanması gerektiği ise önemli bir husus. İlacın açık yaralarda ya da 3. Derece ve 4. Derece yanıklarda kullanılması halinde görülebilecek yan etkiler arasında ciltte oluşan içi su dolu kabarcıklar, az oranda tahriş gibi belirtiler yer alıyor. Madecessol eczanelerde reçetesiz olarak 20.26 TL’ye satılıyor.

YorumlarKapatBakın