Bornoz Takımı Fiyatları

Bornoz Takımı Fiyatları
Banyo ya da duş sonrasında doğal olarak ıslanan vücudu kurulamak maksadıyla kullanılan bornoz takımları için kullanılan malzemeye göre ve özelliklerine göre de bornoz takımı fiyatları değişkenlik göstermektedir. Bornoz, bir nevi havlu olarak da tanımlansa da bornoz, aslında havlunun giyilebilir halidir. Piyasada pek çok renkte ve işlemeye sahip bornoz çeşitleri de bulunmaktadır.


Bornoz Üretimi,
Bornoz takımı fiyatları, piyasada bulunan renk ve işleme şekillerine göre farklılık göstermektedir. Bornoz üretimi ise havlu üretimi ile aynı olduğundan üretimde aynı aşamalardan geçmektedir. Bornoz üretiminde öncelikle, iplikler sarılır, sarılan iplikler boyanarak renk verilir, renklenen iplikler dokunur ve ardından da son işlem olarak dikim işlemi yapılır. Bornoz üretiminde enzim, silikon, türbang ve hidrofil kullanılmaktadır.  Bornoz üretiminde kullanılmakta olan enzim, bornozun tüylenmesini önleme özelliğini sağlamakta ve duştan çıkmanızın ardından bornozunuz ile kurulanırken, her yanınızın tüy olması kabul edilebilir olmadığı gibi hoş görülebilir bir durum da değildir. Bornoz üretiminde kullanılan silikon ise, bornozun yumuşaklık özelliğini sağlamakta ve duştan çıkmanızın ardından kurulanırken, cildinizin ihtiyacı olan yumuşaklığı ve hoş görüyü sağlamaktadır. Yine bornoz üretiminde kullanılmakta olan türbang ise, bornozun dokumasının yumuşak ve düzgün yapma özelliğini sağlamaktadır. Son olarak bornoz üretiminde kullanılan hidrofil ise, bornoza suyu emme özelliği sağlamakta ve duştan çıkmanızın ardından bornozunuzu asıl kullanma amacınız olan kurulanma özelliğini sağlamaktadır.
Bornoz Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler,
Bornoz, ilk başlarda ev tekstili için üretiliyorken, günümüzde giyim ürünleri ve döşeme gibi pek çok alanda farklı amaçlar için de üretilmeye başlamıştır. Bornoz alırken dikkat edilmesi gereken hususlar bulunmakta ve seçeceğiniz bornozun modeli, bedeni ve kalitesi oldukça önemlidir. Sentetik ve naylon kullanılarak üretilen bornozlar, ucuz ama sağlığa zararlıdır. Aynı zamanda sentetik ve naylon kullanılarak üretilen bornozlar, kısa ömürlüdür. Bu sebeple yüzde yüz pamuk bukle bornozu tercih etmeniz doğru olacak ve bu tür bornozlar, duştan çıkmanızın ardından su emme özelliğinin güçlü olması nedeniyle idealdir. Ayrıca yüzde yüz pamuk bukle bornozdan daha güçlü su emme özelliğine sahip kadife bornozları da tercih edebilirsiniz. Pek çok renk ve çeşide sahip bornoz takımlarını incelemek için miraykaya.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

YorumlarKapatBakın