Vajinismus Tedavisi İçin Doktor Nasıl Seçilmeli?

Vajinismus Tedavisi İçin Doktor Nasıl Seçilmeli?
Vajinismus, özellikle evlilik hayatında oldukça yıpratıcı sonuçlara sebep oluyor. Vajinumus hastaları ilişki anında ağrı ve acı hissinden korkmaktadır. Bu sebeple ilişkiye girmeyi reddetmektedir. Korku devam ettiği için ilişki her seferinde ertelenir. Bu durum zamanla erkekte partnerinden uzaklaşma duygusu oluşturur. İlişki zamanla yıpranmaya başlar. Bu duruma bağlı olarak da ayrılıklar gerçekleşir. Vajinusmusu kendi kendine yenemeyenler ileri düzey kaygı yaşıyor demektir. İyi bir vajinismus doktoru ile irtibata geçmek oldukça önemlidir. Vajinismus hastalığına boyun eğilen her gün farklı psikolojik problemler çıkarmaktadır. En basitinden pek çok hasta mutsuz ve özgüvensizdir. Bu durum eşiyle iletişimine ve sosyal hayatına yansımaktadır. Vakit kaybetmeden vajinismus doktorları hakkında detaylı araştırma yapılmalıdır. Doktor seçiminde belli kriterlerin göz önünde bulundurulması önemlidir.

Tecrübeli ve Başarılı Doktor Desteği

Kaygı hastalığı olan vajinismus, ancak tecrübeli bir doktorla çözülmektedir. Hastaya güven veren bir doktor başarılı tedavilere imza atar. Doktor seçiminden önce vajinismus tedavi doktorları hassasiyetle araştırılmalıdır. Doktorun alanında uzmanlık derecesi ve almış olduğu başarı sertifikaları oldukça önemlidir. Doktor hakkında yapılan yorumlar, tavsiyeler ayrı ayrı değerlendirilmelidir. Hassasiyetle karar verilmesi gereken bir konudur. Çünkü vajinismus tedavisine hastalar büyük umutlarla başlıyor. Her başarısız tedavi ise umutları yıkmaktadır. Bu durum çiftler için daha büyük sorunlara sebep olabiliyor.

Doktor Seçiminde Hastanın Rahatı

Ülkemizde hatta dünyada pek çok vajinismus hastası tedaviyi reddetmektedir. Ancak vajinismus bir hastalıktır ve tedavisi şarttır. Hasta tedaviye başlamadan önce muayene olmaktadır. Jinekolojik muayeneden sonra tedavi başlamaktadır. Seanslar başladıktan sonra rahatlayamadığını hisseden hastalar tedavi sürecini yarım bırakıyor. Bu durumu önlemek adına doktor seçiminde hastanın kişisel tercihleri ön plana çıkarılmalıdır. Kültürel normlardan dolayı bazı hastalar erkek doktor tercih etmeyebiliyorlar. Bu konuda hastanın rahat hissetmesi adına tercihini bayan doktordan yana kullanmalıdır. Ayrıca hasta kaygı düzeyini rahatlatan bir doktorla seanslarına devam etmelidir. Tedavi sürecinde doktorun başarısı kadar hastanın seçimi de önem taşıyor. Tavsiye edilebilecek vajinismus doktorları istanbul çevresinde oldukça fazladır. Bu konuda hasta tavsiyelerini de dikkate alarak iletişime geçmekte fayda var.

YorumlarKapatBakın